Exposure en responspreventie

Bij Psychologiepraktijk UP geloven wij sterk in de kracht van deze vorm van gedragstherapie. Het veranderen van je gedrag is namelijk vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Het doorbreken van patronen is moeilijk! We hebben regelmatig goede voornemens. Helaas blijft het vaak bij een voornemen en komt er in de praktijk weinig van terecht. Je gaat op dieet, maar kunt dat taartje op die verjaardag toch niet afslaan. Of je zegt tegen jezelf dat je je niet moet aanstellen bij het zien van een hond, maar draait je toch in paniek om op straat bij het zien van een hond.

Bij UP blijven we daarom niet te lang praten over wat je zou willen en hoe je dat zou moeten aanpakken. We gaan zo snel mogelijk over tot het in praktijk brengen van nieuwe vaardigheden. Daarbij ondersteunen we je juist in de moeilijke situaties: de praktijksituaties. Hierbij zijn we niet gebonden aan onze praktijkruimtes, maar zoeken we naar de plek waar voor jou het leereffect het grootst zal zijn.

Wat kun je verwachten?

Tijdens exposuresessies word je begeleid in de situaties die je normaal erg angstig maken of die je normaal liever uit de weg zou gaan. Je leert vervolgens om je gebruikelijke reactie te voorkomen. Dit heet responspreventie. Stapje voor stapje, in jouw tempo. Onze ervaring is dat het effect van deze behandelmethode erg krachtig is. Onze cliënten staan na een aantal sessie vaak versteld van wat zij hebben bereikt.

Spreekt onze werkwijze jou aan?
Neem vrijblijvend contact op met Up

Wij kunnen je helpen bij:
Paniek
Dwang
Angst
Onzekerheid en sociale angst
Piekeren
Depressie
Burn-out
Relaties
Leefstijl
Iets anders